Vad företag borde tänka på när de flyttat

När man flyttar som privatperson tar man ofta hjälp av adressändring för att få posten eftersänd. När er flyttfirma sen lämnat era saker på nya adressen är flytten i stort sett klar. Som företag är det lite fler saker som måste ordnas och här har vi skrivit ned ett antal saker man lätt glömmer.

Adress hos Google

När er flyttfirma har tagit med alla saker till ert nya kontor eller er nya fabrik är den fysiska flytten klar. Något man lätt glömmer är den digitala flytten med https://nordiskaflyttkompaniet.se. Många företag har en adress i det som kallas för Google My Business.

Sökningar på Google

Söker någon på exempelvis ”Flyttfirma i Jönköping” och ni har er adress där bör ni komma upp i söklistan som ett alternativ. Se till att byta adress även på Google så slipper ni missa möjliga uppdrag och är tydliga mot kunderna om vart ni finns någonstans.

Adress på Facebook

Än så länge har vi inte sett någon flyttfirma som hjälper er att adressändra på Facebook utan det måste ni göra själva. Har ni en Facebooksida har ni också lagt in er adress där. Gör det enkelt för era kunder och ändra till rätt adress i alla sociala medier.

E-postsignaturen

Ett klassiskt misstag är att ändra adressen överallt men att missa e-postsignaturen. Om någon är osäker på vart ni håller till är det enkelt att ta upp telefonen och kolla senaste mailet från er. Du behöver gå in i inställningarna i din e-postklient för att byta adress i signaturen och när du väll gjort det, påminn dina kollegor också!

Meddela kunderna

Både nya och befintliga kunder behöver få en påminnelse om att ni har flyttat. Byter ni bara kontor på samma ort är det inte lika akut som om ni flyttar till andra sidan landet. Gör gärna något kul samtidigt och bjud in till en kontorsfest eller ett föredrag. Även om många har svårt att komma loss i vardagen uppskattar de när det händer något. Om inte annat kommer de minnas er som ett företag som bjuder till och livar upp.

Affärssystemet och trycksaker

Kom ihåg att byta adress i ert affärssystem så ni inte skickar ut fakturor med fel uppgifter. Även trycksaker som visitkort och broschyrer behöver uppdateras. När ni ändå byter ut alla trycksaker kan det vara en bra idé att se över företagets logga och layout. Kanske är det dags att förnya även ert grafiska typsnitt.