Bli din egen flyttexpert – 4 smarta tips

En flytt är ett tungt och svårt jobb för den som väljer att inte anlita en flyttfirma. Det är däremot absolut inte omöjligt om man planerar och organiserar på rätt sätt. Nedan följer 4 tips som kommer göra dig till din egen flyttexpert.

  1. Planera

Det första och kanske viktigaste tipset för den som ska flytta utan flyttfirma är att planera varje steg noggrant, inte minst tidsåtgången. Gör en realistisk tidsplan för att se hur mycket tid du kommer behöva till olika moment och ta hellre i för mycket än för lite. Dessutom bör man fundera och planera kring själva transporten. Behöver du till exempel hyra ett släp eller en lastbil är det bra att göra detta i gid tid i förväg.

  1. Packa och rensa

Tips nummer två handlar om att packa, och att passa på att rensa när man gör det. En flytt är nämligen ett ypperligt tillfälle att rensa bort prylar och ägodelar som ät trasigt, sådant som inte används och sådant som man kanske inte vill ha längre. Ju mer du rensar bort desto lättare kommer det gå att packa – och flytta.

När du sedan börjar packa ska du tänka på att börja med sådant som inte behöver användas den närmsta tiden hos https://flyttfirmaimalmö.se. På så vis kan man börja ett bra tag i förväg och slippa spendera både dag och natt med att packa flyttkartonger dagarna innan flytten.

  1. Märk upp alla kartonger

När du håller på att packa ned rum för rum tror du kanske att du har stenkoll på vilken kartong som innehåller vad. För stunden kanske det stämmer men när lådorna bärs ut, packas in i en lastbil eller på ett släp så kommer dom att hamna huller om buller och det blir sedan svårt att veta vad som är vad.

Genom att märka upp alla kartonger med vad dom innehåller och vilket rum dom hör hemma i underlättar man när det är dags att packa upp igen. Varje låda kan placeras i sitt rum med en gång och det kommer gå både smidigare och snabbare.

  1. Be om hjälp

Du kanske inte nödvändigt vis behöver anlita en flyttfirma för att kunna genomföra en flytt men någon form hjälp kommer du att behöva. Kanske har du några starka familjemedlemmar och vänner som kan tänka sig att offra några timmar på att agera din privata flyttfirma. Tunga möbler och andra otympliga saker kan vara direkt farligt att försöka flytta på egen hand – tänk på kroppen och var rädd om den.