Flytta hemifrån – bästa tipsen 

När det är dags att flytta hemifrån för första gången kan det kännas både roligt och läskigt på samma gång. Nu ska man stå på egna ben och hantera allt från fakturor till elavtal och hyror. Det är en hel del saker som man behöver ha koll på när man ska flytta och det handlar inte bara om att börja packa i tid eller rensa ut ordentligt innan flytten. 

Här nedan har vi samlat fem riktigt bra tips och saker som är viktiga att tänka på med bäst flyttfirmor i stockholm, när du ska flytta hemifrån.  

5 tips för dig som flyttar hemifrån 

  1. Adressändring

 Så snart du vet vilket datum du ska flytta bör du göra en adressändring. Adressändring gör du kostnadsfritt hos Skatteverket med hjälp av deras e-tjänster. Det enda du behöver är tillgång till ett BankID. Vill du säkerställa att du får eftersändning av din post bör du också adressändra på Adressändring.se. Eftersändningstjänsten kostar dock, men avgiften är liten. 

 

  1. Abonnemang

Du ska inte bara ha tak över huvudet, utan du ska också kunna leva! Se därför till att teckna ett bra elavtal såväl som ett internetabonnemang. Kolla upp vad det är för elnät som bostaden är ansluten till och välj därefter ett avtal som passar. Elnätet har du inte själv möjlighet att förändra, men däremot kan du välja mellan många olika elavtal och elbolag, t.ex. miljövänlig el eller el som är mycket billig. 

 

  1. Hemförsäkring

En hemförsäkring är mycket viktig och något som alla människor bör ha. Se till att du tecknar en hemförsäkring i god tid så att du och dina saker är skyddade om olyckan skulle vara framme. Det kan t.ex. handla om att du får inbrott eller att det börjar brinna i bostaden. 

 

  1. Inköpslistor

 Att flytta till den första egna bostaden innebär oftast en hel del inköp. Skriv ner vad du behöver köpa in och vad som är viktigast. Stekspade, stekpanna, kastruller och porslin är t.ex. något du kommer behöva ha användning för direkt, medan krokar till badrummet eller en ny hallmatta är något som kan vänta om ekonomin inte räcker till. Fördelen med att skriva en lista är att du inte glömmer något. Det är lätt hänt när man befinner sig mitt i en flytt. 

 

  1. Flytthjälp

 Att flytta på egen hand är riktigt svårt och i många fall omöjligt om man har större möbler som ska med. Be om hjälp från familj och vänner eller anlita en flyttfirma som hjälper dig att bära och transportera. Har du betalat skatt i Sverige från inkomst eller studiebidrag kan du ha rätt att nyttja RUT-avdraget för lägre kostnader!