Be vänner om flytthjälp 

 

Många väljer att spara in på kostnaderna vid flytten och flytta utan någon professionell hjälp. Även om det kan vara skönt att få professionell flytthjälp kan det gå lika bra att få flytthjälp av vänner, förutsatt att flytten planeras utförligt. 

Att tänka på när du ber vänner om flytthjälp 

Om du tidigare hjälpt dina vänner att flytta är det desto troligare att de hjälper dig när det är dags för dig att flytta – eller anlita flyttfirma södertälje. Annars bör du inte ta för givet att dina vännner kommer hjälpa dig flytta. Fråga bara dina nära vänner om flytthjälp, annars är risken stor att du inte får den hjälp du behöver. Tänk efter om du skulle vara villig att hjälpa den personen du ber om hjälp innan du ställer frågan. 

Planera flytten i detalj 

Så fort du får ett flyttdatum är det bra att fråga dina vänner om de har möjlighet att hjälpa dig flytta. Genom att vara ute i god tid har dina vänner möjligheten att försöka bli lediga från jobb eller på annat sätt göra sig tillgängliga för att hjälpa dig under flyttdagen. Boka in dina vänner i god tid för att inte riskera att stå utan flytthjälp, det kan bli väldigt jobbigt. Skicka ut information kring din flytt, när du ska flytta och när du behöver hjälp. Kom även ihåg att påminna dina vänner när flytten närmar sig, annars kanske de glömmer bort sitt åtagande. Planera flytten i detalj så dina vänner slipper stå och vänta och slösa tid. Bestäm att dina vänner kommer den tid du behöver hjälp, inte tidigare. För att underlätta arbetet för dina vänner är det smart att packa på ett organiserat sätt. Markera upp kartongerna med vilket rum de tillhör för att underlätta inflytten. Packa inte lådorna för tungt, tänk på att dina vänner ska orka bära dem. För att underlätta arbetet bör du i förväg kolla upp att det finns en parkeringsplats nära entrén till din nya bostad. Om du planerar flytten i detalj ökar det chansen att dina vänner tycker det är roligt att hjälpa dig och att flytten blir så smidig som möjligt. Flyttkartong - Flytta möbler och saker

Mat och dryck på plats 

En detalj som är lätt att missa men ack så viktigt är mat och dryck. Att se till att det finns snacks, dryck och mat under flyttdagen till dina vänner kan du visa din uppskattning. Det minimerar även risken för konflikter, stress och dålig stämning i gruppen. Efter flytten är klart passar det utmärkt att beställa pizza eller någon annan enkel mat som tack för hjälpen. Om du ger dina vänner en bra flyttupplevelse ökar chansen att de kommer vilja hjälpa dig nästa gång du flyttar. 

Visa din tacksamhet 

När du får hjälp med flytten av dina nära och kära är det viktigt att du visar din uppskattning. Om du inte visar att du är tacksam kanske de inte kommer vilja hjälpa dig igen. Tacka dina vänner för all hjälp och erbjud dig gärna att hjälpa till när dem ska flytta! En liten gåva till alla som hjälper till under flyttdagen kan även vara uppskattat. Kanske har du saker du ska rensa bort som kan passa någon i flytteamet? Annars kan det passa att köpa någon fin choklad eller någon annan gåva som passar personen i fråga. Desto mer uppskattning du visar desto trevligare kommer hela flyttupplevelsen bli för dig och dina vänner.