Categories
Renovera

Behöver ditt badrum renoveras?

Ett badrum håller inte i all evighet, när vitvarorna som kakel, våtväggar med mera börjar bli slitna är det dags att renovera med https://badrumsrenoveringmalmö.nu/. Om du upptäcker silverfiskar kan det ha bildats fukt och mögel, och då bör du ta tag i det genast. Det är oerhört viktigt att badrummet ska vara fräscht, för i dag är badrummet ett självklart rum i din bostad. Om du tänker tillbaka till början på 1900-talet och några decennier framåt, var det vanligt att ha utedass på gården, eller att flera hushåll fick dela på en toalett i farstun. Det fanns då även bara en toalett, tvätta sig fick de som bodde i huset göra i en balja i sin lägenhet.

Badrummets roll i dag

I dag har badrummet en helt annan roll, de flesta vill ha ett stort och funktionellt badrum, ofta beroende på hur stor familjen är, och även vad det ska användas till. Många vill ha både dusch och bubbelpool, flera handfat, och gärna en bastu i närheten. Vissa vill även ha en liten träningslokal i anslutning till badrummet. För familjer med barn, kan det vara bra att ha en lägre barntoalett och mindre handfat.

Renovera badrummet i din smak

Det finns oändligt många tidskrifter och gratistidningar med bilder på olika badrum, även på nätet kan du titta på badrum och jämföra priser. Har du utbildning och behörighet kan du renovera ditt badrum själv, om inte bör du anlita en fackman som hjälper dig med det du inte får göra.

Bor du i hyreshus?

Bor du i ett hyreshus är det hyresvärden som ska bekosta en renovering av ditt badrum, det är något som ska göras med jämna mellanrum. Tyvärr kan vissa hyresvärdar slarva med det. Du kan själv höra av dig till din hyresvärd och påpeka att det är dags med nya vitvaror med mera. Ett annat problem när du bor i ett hyreshus är att toaletten har en viss storlek och kan vara väldigt liten, och ofta finns inget annat utrymme att ta av för att få badrummet större. Däremot kan det bli riktigt fint med nytt kakel, ny dusch och toalett.

Renovera med snickare

Renovera badrum i hus

Ska du flytta till ett hus kanske badrummet är gammalt och slitet, då gör du bäst i att fixa det på en gång när du flyttar in. Förhoppningsvis har du en toalett till med dusch eller badrum. Om badrummet är litet, bör du ta hjälp av en fackman som kan ta reda på hur vatten, el och avloppet är dragna. Har du ett extra utrymme i anslutning till badrummet, som du kan bygga ut för att få ett stort badrum, är det perfekt Det kan vara en mindre hall, en mindre tvättstuga eller liknande. Tar du hjälp av en fackman på ett företag som säljer badrum, kan du få ett stort rum där både badrum och tvättstuga får plats.

Innan renoveringen

Först måste alla vitvaror, och allt annat i badrummet tas bort. Det bästa är att du hyr en container, då kan du slänga allt i den, därefter börjar grovjobbet med att göra rent.